LE  P A G N O N

W O R K S H O P

O M G E V I N G

St.Mesmin en omstreken

de Dordogne

tweedehands

routebeschrijving

sportief

contact

links

Sportief

   golfen....zwemmen....vissen.....      waterskieŽn....wandelen....     kanoŽn....... paardrijden.........

dat alles is mogelijk

in de omgeving van le Pagnon!

 

Paardrijden en golfen ( nine holes) kunt u op Domaine d'Essendieras,

in St.Medard d'Excideuil,

op ongeveer 10 kilometer bij ons vandaan.

 

Zwemmen, kunt op diverse plaatsen nabij St.Mesmin. Allereerst in de AuvťzŤre, nabij le Moulin in St. Mesmin. Maar ook mooi is het meer van Rouffiac, nabij Lanouaille, waar u een hele dag kunt doorbrengen aan het zandstrand. Er is een restaurantje, dus het zal u aan niets ontbreken. U kunt er ook waterskiŽn. Belangrijker is, dat er onder bewaking gezwommen kan worden, dus ook voor de kleintjes onder u zeer geschikt.

 

 

Vlak bij ons, in Cherveix-Cubas begint een kanoroute van twee uur over de AuvťzŤre,

 Men haalt u netjes met de bus weer op

 

                 

 

            

       

De meeste gasten gaan wandelen op een de vele uitgezette wandelpaden, op zoek naar roofvogels, wilde orchideŽn ( in het voorjaar) en tamme kastanjes (in het najaar) Wij hebben diverse wandelkaarten voor u ter beschikking. Misschien ziet u wel een hertje onderweg. Natuur, in de ruimste zin van het woord, bestaat hier nog. Maak eens een wandeling naar de heilige bron van St.Mesmin, of naar de cascade van Saut Ruban, verborgen en alleen voor wandelaars te bereiken.

 

Vier avonden per jaar ( 2 in juli en 2 in augustus) is er de zg. Marche de Nuit: u eet aan lange tafels en koopt uw eten en drinken ter plaatse. Altijd een hele gezellige en vooral zeer Franse happening. Zie elders op mijn website voor de juiste data, dan kunt u er rekening mee houden.

Als het slecht weer is, is het binnen in de tent, anders onder de bomen op het dorpsplein.

     

Ten slotte: wilt u ook eens met een cabrio door het Franse landschap rijden? Dan huurt u onze cabrio voor  Ä 75,- per dag.

( Ook handig, als u met een camper bent )