LE  P A G N O N

W O R K S H O P

O M G E V I N G

St.Mesmin en omstreken

de Dordogne

tweedehands

routebeschrijving

sportief

contact

links

Omgeving

Dordogne of Périgord
De Dordogne is de voormalige provincie de Périgord. Het ligt op de route van Parijs naar de Pyreneeën en op gelijke afstand van de Noordpool als van de Evenaar. Zij profiteert van haar locatie, met een bijzonder gematigd klimaat, waardoor het in alle seizoenen het goed verblijven is. Door de grens tussen oceaan, platteland en bergen heeft de Dordogne een prachtige diversiteit. Deze diversiteit uit zich in de vier kleuren van de vier Périgord-gebieden. Nu, of in de toekomst, zult u de rijkdommen van de Périgord ontdekken, cultureel gezien of van de natuur.

De vier Périgords

  • De Witte Périgord, het land van Périgueux en haar Valei de lIsle, in het midden van het departement, is een van kalkstenen plateaus en grote weidevalleien, doorkruist door de Auvézère en de Isle.
  • In het noorden ligt de Groene Périgord, daar ligt St.Mesmin,het land van walnoten en fruitbomen, met het Regionale Natuurpark Périgord-Limousin, is het een ware thuishaven van groene, glooiende heuvels doorkruist door vele kleine stroompjes.
 

  • De Paarse Périgord, is hogerop, bij de monding van de Dordogne, waar u het land van Bergerac met zijn bastides ontdekt. Op het bergterrein, van Pécharmant tot Monbassillac, zijn de Wijnen van Bergerac koningen en de Franse en Engelse bastides getuigen van een rijke geschiedenis en een goed sociaal leven.
  • De Zwarte Périgord, het land van de Sarladais, opent zich naar het internationale centrum van de prehistorie van het Dal van de Vézère en van de Dordogne. De landschappen zijn daar nog net zo mooi als in de oudheid. Langs de Dordognevallei liggen verschillende kastelen, waar u meer leert over de geschiedenis van deze streek.
 Elk van de vier streken van de Dordogne, de witte, de groene, de paarse en de zwarte, hebben een eigen natuur. De witte door haar kalkstenen plateaus, de groene door haar glooiende groene heuvels, de paarse, door haar wijngaarden en de zwarte door haar vele kastelen. Naast mooie natuurparken, wijngaarden en kastelen, kunt u in de Dordogne meerdere grotten vinden die een bezoek waard zijn. Veiligheidshesje, alcoholblaaspijpje en gevarendriehoek verplicht

Vanaf 1 juli 2008 is het in Frankrijk verplicht over een reflecterend veiligheidshesje  te beschikken en een gevarendriehoek en een alcoholtester in de auto.te hebben. Je kunt hoge boetes verwachten, als je dat niet bij je hebt. Tevens is een Tom-Tom met flitspaalregistratie verboden.Ook voor fietsers is het verplicht buiten de bebouwde kom een veiligheidshesje te dragen.

 :